Toepassing die de samenloopsignalen van het Inlichtingenbureau overzichtelijk weergeeft, zodat u deze goed kunt beoordelen en tot nader onderzoek over kunt gaan.

Download de factsheet over de Module Inlichtingenbureau

Het Inlichtingenbureau levert samenloopsignalen in het kader van rechtmatigheid. Samenloop is aan de orde wanneer iemand én een uitkering én een ander inkomen of vermogen ontvangt. Het zijn triggers voor een gemeente om nader onderzoek te verrichten naar de situatie van de bijstandsgerechtigde.

Het verwerken van al deze samenloopsignalen is een tijdrovende klus. Het bevat vaak informatie die al bekend is binnen de gemeente. Uw klanten zijn immers verplicht om bepaalde informatie te verstrekken om in aanmerking te komen voor ondersteuning.

Met deze aanvullende module kunt u zelf onderzoeken inrichten en verwerken. U heeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld specifieke controles uit te zetten op groepen van burgers. Inclusief uitgebreide importmogelijkheden van eigen gegevens. Dankzij de onderliggende techniek worden gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP), het Digitaal Klantdossier (DKD) en de voertuiggegevens van de Dienst Wegverkeer (RDW) ingeladen.

Module Themacontrole

Met de module Inlichtingenbureau heeft u de mogelijkheid om

Samenloopsignalen te importeren

Samenloopsignalen te verrijken met persoonsgegevens

Een heldere presentatie van werkvoorraad en dossier te bekijken

Het volledige werkproces in te richten in fases, termijnen en conclusies

Eenvoudig documenten te genereren

Inzicht en informatie te bieden aan managers/management

Diverse interne rollen toe te kennen met een duidelijke autorisatie

Het aanbod van het Inlichtingenbureau voortdurend af te stemmen

Te profiteren van slimme filters die (reeds) bekende informatie achterhouden en daardoor de werkvoorraad beperken

Inkomstensignalen: Hoe werkt het?

Zijn in het uitkeringsdossier inkomsten binnen de signaalperiode bekend, dan kan het signaal direct worden afgehandeld en voorzien van een herkenbare conclusiecode. Uit het bestand dat alle samenloopsignalen bevat, worden signalen omtrent dienstverband en sociale verzekering geselecteerd.

Er wordt gecontroleerd of er van deze klanten in de afgelopen periode inkomstengegevens bekend zijn in de uitkeringstoepassing.

Is dit het geval, dan wordt verondersteld dat de informatie uit het samenloopsignaal bekend is en wordt het signaal direct afgehandeld (of gemarkeerd).

Voertuigsignalen: Hoe werkt het?

Bij de voertuigbezit signalen worden de signalen met een tagscore 0 direct afgehandeld (of gemarkeerd).

Dit zijn signalen waarbij het Inlichtingenbureau al een vermoeden heeft afgegeven dat het eigendom van het voertuig geen gevolgen heeft voor het recht op uitkering.

Nuttige koppelingen

Digitaal klantdossier (DKD) – personen
Persoonsgegevens (BRP) in het DKD kunnen met het Liaan Berichten Platform (LBP) direct worden opgehaald en aan de Module Inlichtingenbureau worden gekoppeld.

Het gebruik van deze toepassing zorgt voor een eenduidige registratie van gegevens en levert tijd op, omdat u de gegevens niet langer handmatig hoeft in te voeren.

Directe koppeling met module Herberekenen
Er is een directe koppeling tussen de Module Herberekenen en de Module Inlichtingenbureau. Vanuit de Module Inlichtingenbureau is dan inzichtelijk welke herberekeningen uit de Module Herberekenen van toepassing zijn op de burger. Dit werkt ook vice versa. U kunt dus ook de Module Herberekenen direct starten, waarbij relevante persoonsgegevens worden overgenomen uit de Module Inlichtingenbureau.

  • Plan nu uw demo of laat ons vrijblijvend contact opnemen

    Neem contact op en start uw procesoptimalisatie. Wij komen graag bij u op locatie langs om u binnen 45 minuten de voordelen van onze oplossingen te laten ervaren.

  • Privacy Policy
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer weten over de Module Inlichtingenbureau?

Neem contact met ons op.

  • 077 475 8018
  • info@liaan.nl
  • Hulsterweg 82, 5912 PL Venlo
Plan direct een demonstratie
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin