SoZaLoket optionele componenten

Plan uw demo

We hebben diverse uitbreidingen van het SoZaLoket die u direct kan implementeren. De optionele componenten zijn speciaal voor u op maat en richten het naar uw wensen in.

Dat betekent dat wij technisch alles configureren en u de inhoud en functionaliteiten ervan bepaalt. Dit doen we in een constante dialoog met u, bij u op locatie. Zo houdt u zelf de regie in handen en is er vrijwel geen technische kennis nodig voor het gebruik van online formulieren. Het aantal online formulieren dat u aan SoZaLoket kunt toevoegen is onbeperkt.

Groot voordeel bij het opbouwen van deze documenten is het direct beschikbaar hebben van alle relevante aanvraaggegevens (in plaats van deze achteraf bij elkaar te moeten zoeken).

Gegevens direct beschikbaar

Het doel is de burger te registreren, de melddatum vast te leggen en specifieke beleidsonderdelen uit te vragen via een (nieuwe) beslisboom. Nadat deze beslisboom is doorlopen en de burger tot verzending overgaat van de gegevens, verschijnt binnen de backoffice een werkproces met melding van de burger. In het kader van de poortwachtersfunctie kan de burger dan bijvoorbeeld worden uitgenodigd voor een gesprek of bijeenkomst.

Wat is het doel?

Het principe en de werking van de aanvragen is vergelijkbaar met die van de andere formulieren die u binnen SoZaLoket kunt integreren in uw systeem. Wij hebben de aanvragen zelfs zo vergaand uitgewerkt, dat wij deze als standaardproducten binnen SoZaLoket kunnen aanbieden.

De techniek van alle formulieren komt overeen

De documentvorming kan worden afgestemd op de situatie. De burger ontvangt na het invullen van een aanvraag bijvoorbeeld alleen een ontvangstbevestiging, terwijl de professional – op basis van dezelfde informatie, al dan niet door hem/haar aangevuld of gecorrigeerd – direct een beschikking kan produceren. Groot voordeel bij het opbouwen van deze documenten is het direct beschikbaar hebben van alle relevante aanvraaggegevens (in plaats van deze achteraf bij elkaar te moeten zoeken).

Efficiënt voor medewerkers en burgers

Met het Liaan Berichtenplatform (LBP) beschikt u over een aantal interessante centrale webservices, die via dit berichtenplatform worden geïntegreerd met SoZaLoket. Dankzij deze connector liggen onder andere de gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP), het Digitaal Klantdossier (DKD) en de voertuiggegevens van de Dienst Wegverkeer (RDW) binnen handbereik. Het berichtenplatform voorziet ook in webservices voor het verzenden van standaard (XML-)berichten naar uw mid- en backoffice.

Berichtenplatform

Met de tool Aanvraag Levensonderhoud (ALO) is uw organisatie in staat om het aanvraagproces van begin tot eind digitaal te ondersteunen. De tool maakt het voor uw burgers mogelijk de aanvragen digitaal in te dienen, welke u vervolgens op een eenvoudige en zorgvuldige wijze kunt beoordelen en afhandelen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de onderdelen claimbeoordeling, ALO-sturing, aanvragen en documentvorming.

Aanvraag levensonderhoud

Hoewel de Aanvraag Levensonderhoud van Liaan gestandaardiseerd is, biedt de optie ALO-sturing voldoende ruimte om de aanvraag af te stemmen op uw werkwijze. Zo is er de mogelijkheid om een knip in het proces te maken: als de beslisboom van de claimbeoordeling is doorlopen en er mogelijk recht bestaat op een bijstandsuitkering, treedt de ALO-sturing in werking.

ALO-sturing

Met de introductie van het ProfPortaal krijgt de professional de mogelijkheid om de door de burger ingevulde gegevens te controleren en – waar nodig – te corrigeren.  De wijzigingen door de professional worden op een overzichtelijke wijze in beeld gebracht.

ProfPortaal

  • Plan uw demo op locatie

    Vul onderstaande gegevens in en wij laten u binnen 45 minuten onze mogelijkheden zien.

  • Bij voorkeur uw volledige naam incl. Dhr./Mevr.
  • Geef a.u.b. uw zakelijke e-mailadres op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer weten over SZ optionele componenten?

Neem contact met ons op.

  • 077 475 8018
  • info@liaan.nl
  • Hulsterweg 82, 5912 PL Venlo
Plan direct een demonstratie
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin